girl

Protection de la vie privée

Een initiatief van Google en Test-Aankoop

Zo verwijder je het onveilige Adobe Flash Player

Adobe Flash Player is sinds 31 december 2020 dood en begraven. De plug-in om interactieve media (animaties, spellen, video’s…) op webpagina’s af te spelen was al een tijdje voorbijgestreefd. Bijgevolg is Adobe gestopt met het programma te ondersteunen. Vanaf 12 januari wordt Flash-content ook actief geblokkeerd.

Dat de plug-in niet meer wordt ondersteund, betekent dat die geen beveiligingsupdates meer zal krijgen. Voor je eigen veiligheid kan je het programma dus maar beter voorgoed van je computer verwijderen. Die klus klaar je in een paar simpele stappen. Zo ga je te werk.

Flash Player verwijderen in Windows 10

 1. Sluit alle browsers en programma’s die Flash Player gebruiken, anders zal je het verwijderingsprogramma uit stap 2 niet kunnen gebruiken.
 2. Download en installeer het Flash Player-verwijderingsprogramma en sla het bestand op in een locatie die je gemakkelijk kunt terugvinden (bijvoorbeeld je bureaublad).
 3. Voer het programma uit en volg de stappen.
 4. Start je computer opnieuw op.
 5. Open deze pagina van Adobe in je browser en scrol naar stap 5. Als je geen bewegende animatie ziet is het programma succesvol gedeactiveerd.

Flash Player verwijderen in MacOS

 1. Sluit alle programma’s op je computer.
 2. Download en installeer het Flash Player-verwijderingsprogramma dat geschikt is voor de versie van jouw besturingssysteem (de versie ga je na via het Apple-menu > Over deze Mac)
  Verwijderingsprogramma voor Mac OS X versie 10.6 en hoger
  Verwijderingsprogramma voor Mac OS X versie 10.4 en 10.5
 3. Voer het verwijderingsprogramma uit en volg de stappen.
 4. Klik uiteindelijk op Verwijderen om Flash Player van je computer te halen.
 5. Start je computer opnieuw op.
 6. Open deze pagina van Adobe in je browser en scrol naar stap 5. Als je geen bewegende animatie ziet is het programma succesvol gedeactiveerd.