girl

Protection de la vie privée

Een initiatief van Google en Test-Aankoop

Kleuters kunnen beter surfen dan fietsen

Jonge kinderen hebben technologie sneller onder de knie dan basisvaardigheden als fietsen of het strikken van hun veters. Dat blijkt uit een internationale studie van beveiligingsbedrijf AVG bij 2 200 moeders van kleuters tussen 2 en 5 jaar oud. Zij werden gevraagd om de competenties van hun kind aan te duiden in een lijst met technische en basisvaardigheden.

69% van de kinderen uit de studie blijkt gebruikt te maken van een computer. Hun technologische vaardigheden zijn ook vaak beter ontwikkeld dan de basiscompetenties. Zo kunnen meer kinderen tussen 2 en 3 jaar een simpel computerspel spelen (44%) dan met de fiets rijden (43%).
Ook het spelen van een smartphone app (19%) lukt meer kinderen tussen 2 en 5 dan het strikken van hun veters (9%). Verder is die leeftijdsgroep beter bedreven in het openen van een webbrowser (25%) dan in zelfstandig zwemmen (20%).

Sensibiliseer je kind voor online gevaren

Volgens onderzoeker Lloyd Borrett maken deze resultaten duidelijk dat ouders niet vroeg genoeg kunnen beginnen met hun kinderen te leren over online gevaren. “De wereld is waarschijnlijk niet gevaarlijker dan twintig jaar geleden, maar dankzij het internet zijn die gevaren nu wel vlakbij. Je kind zal wel weten dat het de deur niet mag openen voor een vreemde, maar heb je het ook geleerd hoe die vreemde te weren van een computerscherm? ”, aldus Borrett.