girl

Protection de la vie privée

Een initiatief van Google en Test-Aankoop

Apps downloaden? Gebruik de officiële store!

Android-gebruikers die hun apps uitsluitend downloaden in de Play Store maken 9 keer minder kans om besmet te geraken met malware dan zij die apps elders downloaden.

Dat is wat Google heeft bekendgemaakt in zijn jaarlijks rapport over de veiligheid van Android-toestellen. In 2017 hadden gebruikers die een app in de Play Store downloadden volgens het rapport ongeveer 0,02 % kans op malware.

Het is inderdaad sterk afgeraden om apps buiten de officiële stores van je besturingssysteem te downloaden. Wantrouw als Android-gebruiker elk bestand met de extensie “.apk” en kijk uit wanneer een website voorstelt om zo’n bestand te installeren: het is een app, maar eentje die malafide software zou kunnen bevatten.

Gelukkig verhindert je Android-toestel standaard dat je apps kan downloaden van “onbekende bronnen”, met andere woorden elders dan de Play Store. Om na te gaan of dit juist is ingesteld op je toestel ga je naar Instellingen > Algemeen > Veiligheid. Het vakje “Onbekende bronnen” mag niet aangevinkt zijn.