girl

Protection de la vie privée

Een initiatief van Google en Test-Aankoop

Werk je thuis? Bescherm je gegevens!

Veel Belgen zijn door de coronacrisis veroordeeld tot telewerken. Maar weet je wel zeker dat je dit veilig doet? Om je gegevens zo goed mogelijk te beschermen, ben je maar beter waakzaam. Volg dus deze basistips:

  • Pas op voor links en bijlagen in berichten: Download alleen betrouwbare bestanden en open geen verdachte bijlagen (zelfs niet als je de afzender kent). Vul ook geen persoonlijke informatie in via een online formulier als daarom wordt gevraagd. Phishing is vaak gericht op de bedrijfswereld.
  • Houd je software up-to-date: Nu iedereen thuis het internet gebruikt om te werken, is het updaten van je programma’s belangrijker dan ooit. Weet je niet altijd hoe je dat precies doet, vraag dan je collega's of de IT-afdeling van je bedrijf om hulp.
  • Deel nooit je login of wachtwoord: Dat spreekt voor zich, maar het is soms verleidelijk als je op afstand werkt. Zorg ervoor dat je geen gevoelige gegevens deelt. Als je echt geen andere keuze hebt, doe dit dan via een end-to-end versleutelde app zoals Signal of WhatsApp en wis het bericht na verzending.
  • Maak regelmatig een back-up of gebruik de cloud: Valt je computer in panne, dan heb je toch nog elders een kopie van je kostbare documenten.

Voor meer beveiligingstips rond telewerken, je router, het gebruik van een antivirus en firewall, kun je het uitgebreide dossier van Test Aankoop raadplegen.